Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок стосовно двох осіб, які здійснювали крадіжки із супермаркету

22 травня 2019, 14:16

13 травня 2019 року у Комсомольському міському суді Полтавської області було ухвалено вирок відносно двох дівчат, які обвинувачувалися в тому, що протягом травня 2018 року здійснювали крадіжки із місцевого супермаркету. Своїми діями завдали майнової шкоди підприємству на суму 1028 грн. 80 коп.

Слід зазначити, що одна із обвинувачених, на час вчинення злочинів, була неповнолітньою. А отже, старшій подружці органами досудового слідства було пред’явлено і обвинувачення за частиною першою статті 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Суд виправдав повнолітню обвинувачену за цією статтею, оскільки сторона обвинувачення не надала доказів, які б підтвердили наявність у діях обвинуваченої даного складу злочину. 

Враховуючи щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, та те що обвинувачені раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися, зробили належні висновки, бажають виправитися та не мають негативних характеристик судом призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік, та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

 На сьогоднішній день вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений учасниками кримінального провадження до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду