Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі батьку, який задушив власну дитину

22 травня 2019, 14:09

16 травня 2019 року у Чернігівському районному суді Чернігівської області завершився судовий розгляд у кримінальному провадженні про умисне вбивство малолітньої дитини батьком.

Колегією суддів було встановлено, що в січні 2018 року громадянка В. народила сина без сторонньої допомоги, сама перерізала пуповину манікюрними ножицями. На обліку у лікаря не перебувала. Працівникам соціальної служби та поліції відповідала, що у неї стався викидень. В зв’язку з тим, що дитина народилася недоношеною і потребувала  ліків, батько вирішив позбутися сина. Так, в лютому місяці 2018 року громадянин І. перебуваючи у будинку за місцем свого проживання, маючи прямий умисел на протиправне заподіяння смерті своєму малолітньому сину, поклавши обома руками постільну подушку на голову дитини, закрив останній дихальні шляхи, що призвело до її удушення. Труп дитини закопав. Потерпіла не могла завадити вбивству дитини, оскільки боялася чоловіка.

Варто зазначити, що обвинувачений вину не визнав. Вироком суду громадянина І. визнано винним у скоєнні злочину передбаченого пунктом другим частини другої статті 115 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді п’ятнадцяти років позбавлення волі.

За повідомленням прес-служби суду