Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27 із 30 призначених на кваліфікаційне оцінювання суддів окружного адміністративного суду міста Києва повторно не з’явилися на іспит

22 травня 2019, 11:25

21 травня 2019 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбувалося складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді. 

Однак 27 суддів окружного адміністративного суду міста Києва не з’явилися на оцінювання. Таким чином, іспит у приміщенні Комісії 21 травня 2019 року складали лише троє суддів ОАСК. 

Нагадаємо, 17 квітня 2019 року 34 судді окружного адміністративного суду міста Києва не з’явились на оцінювання, вказавши підставою тимчасову непрацездатність. Рішенням Комісії від 8 травня 2019 року вказаним 34 суддям причини неявки на іспит визнано поважними та перенесено складення іспиту на 21 травня 2019 року. Комісія наразі очікує офіційні документи щодо причин повторної відсутності суддів ОАСК на кваліфікаційному оцінюванні. 

Як вже повідомлялось, під стінами ВККСУ зранку 20 травня 2019 року так звані активісти розпочали блокування будівлі та обмежили доступ окремих членів Комісії до приміщення. Таким чином, проведення засідання ВККСУ у пленарному складі щодо кваліфікаційного оцінювання суддів було зірвано. Голова ВККСУ Сергій Козьяков  вийшов до мітингувальників та близько двох годин спілкувався та відповідав на їх запитання. Проте 21 травня так звані активісти, підсилені декількома десятками людей похилого віку з різних районів Києва та області, продовжили блокування будівлі ВККСУ. Найбільше молодих людей та пенсіонерів цікавили причини проведення кваліфікаційного оцінювання суддів окружного адміністративного суду міста Києва.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ