Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Горе-матір позбавлено батьківських прав стосовно двох неповнолітніх дітей

22 травня 2019, 09:34

Рішенням Біляївського районного суду Одеської області від 21 травня 2019 року задоволено позовні вимоги батька неповнолітніх дітей про позбавлення батьківських прав їх матері.

Довідково: Батько звернувся до суду з позовом про позбавлення відповідачки батьківських прав відносно неповнолітніх доньки (2004 року народження) та сина (2011 року народження), оскільки відповідачка з 2017 року покинула дітей, проживала окремо від них і до теперішнього часу ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дітей. Мати не цікавиться їх долею, здоров’ям та фізичним розвитком, навіть після залишення дітей жодного разу не висловила свого бажання побачити їх. Неповнолітня донька в судовому засіданні пояснила, що вона завжди хотіла проживати тільки з батьком, бо від рідної матері ніколи не відчувала уваги та піклування.

Суд, оцінивши всі зібрані по справі докази, враховуючи інтереси дітей для забезпечення стабільних та гармонійних умов їх життя, повного та всебічного розвитку, та зважаючи на те, що відповідачка ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дітей, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню та позбавив її батьківських прав.  

 За повідомленням прес-служби суду