Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КЦС ВС переобрали склади судових палат і постійних колегій після призначення нових суддів

21 травня 2019, 14:59

У Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду 20 травня відбулися збори суддів. Першим питанням порядку денного було визначення кількісного і персонального складу судових палат, постійних складів колегій суддів КЦС ВС. Збори затвердили склад Першої та Другої судових палат у кількості 18 суддів, Третьої судової палати – в кількості 12 суддів, а також до цієї палати було включено чотирьох суддів, які відряджені до Великої Палати ВС.

Крім того, секретарем Третьої судової палати шляхом таємного голосування суддів цієї палати було обрано Валентину Висоцьку. Третя судова палата делегувала до Об’єднаної палати КЦС ВС Валентину Висоцьку й Аллу Лесько.

У зв’язку із переходом Віктора Стрільчука до складу Другої судової палати на зібранні суддів Першої судової палати було рекомендовано замість вибулого судді від цієї палати делегувати до Об’єднаної палати Євгена Синельникова.

Також обрали головуючих у складі колегій: Першої судової палати – Дмитра Луспеника, Євгена Синельникова та Ольгу Ступак; Другої судової палати – Марину Червинську, Василя Крата, Віктора Кузнєцова; Третьої судової палати – Валентину Висоцьку і Валентину Сімоненко.

Другим питанням порядку денного було обрання представника КЦС ВС до Великої Палати ВС. До бюлетеня для таємного голосування включили лише одного суддю, висунутого шляхом самовисування – Віктора Пророка, однак він не набрав більшості голосів колег. Надалі судді підтримали пропозицію голови суду оголосити перерву у виборах представника КЦС ВС у Великій Палаті до наступних зборів суддів.  

За повідомленням прес-служби суду