Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виробнича практика у суді - засіб адаптації студента до умов професійної діяльності  

21 травня 2019, 14:13

     Правова освіта  та виховання правової культури має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини та формуванні правильного сприйняття функції правосуддя, ролі судді у суспільстві.  Трускавецький міський суд Львівської  області  не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

Важливим фактором набуття необхідного досвіду та компетенції студентами  є  проходження практики в умовах майбутньої фахової діяльності. Відповідним чином спланований та організований процес проходження виробничої практики дає можливість студентам набути необхідні навички практичної діяльності та оволодіти професійними знаннями, здобути досвід самостійного виконання певних функціональних обов’язків, властивих певній посаді.

    Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

    Протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками. На сьогодні у Трускавецькому міському суді Львівської області проходять практику студент Національного університету Львівська політехніка Федак Микола Олегович та студенти Львівського державного університету внутрішніх справ – Дробний Ростислав Валерійович та Іваненко Юрій Русланович. 

      Суддя Тетяна Василюк розповіла студентам про діяльність суду, основні принципи судочинства, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  порядок ухвалення судових рішень і принципи розгляду судових справ.

      Керівником практики призначений керівник апарату Трускавецького міського суду Корчинського Віталія Романовича, який і ознайомив студентів з роботою працівників та структурою апарату суду, провів  екскурсію приміщенням суду.

Студенти приймають участь у судових засіданнях, знайомляться з організацією роботи суду та його структурою.

      Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане  у майбутньому надійним підґрунтям для їх професійного зростання та переконані, що проходження практики в Трускавецькому міському суді Львівської області позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян.

 

За повідомленням прес-служби суду