Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Житомирському апеляційному суді відбувся навчальний семінар з пожежної безпеки  

21 травня 2019, 14:02

20 травня 2019 року в Житомирському апеляційному суді відбувся навчальний семінар щодо використання первинних засобів пожежогасіння та надання першої невідкладної медичної допомоги постраждалим від пожежі. Заняття провели працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області: завідувачка обласного методичного кабінету Жанна Алексейчук та викладач І категорії обласних та міста Житомира курсів удосконалення керівних кадрів Олег Кубрак. 

 

Пан Олег презентував перед присутніми матеріали щодо заходів забезпечення пожежної безпеки.

 

Спочатку він навів статистичні відомості про кількість пожеж, що виникли за останні роки в Україні та власне у нашій області. Так, наприклад, у 2018 році в державі сталося 78 608 пожеж, під час яких загинуло 1 956 людей та було травмовано 1 515. Станом на 8 годину 20.05.2019 в Україні сталося 38 039 пожеж, загинула 881 особа та було травмовано 626 осіб. На той же час цього року в Житомирській області сталися 202 пожежі, під час яких 4 людей загинули, а 7 були травмовані.

 

Потім викладач розповів про історію пожежної охорони Житомирщини, подав відомості про законодавчу та нормативну базу з питань пожежної безпеки.

Також він висвітлив теми щодо порядку дій у разі пожежі; оснащення первинними засобами пожежогасіння, їхніх видів та правил експлуатації; укомплектування пожежних щитів (стендів) та пожежних шаф ШПК-315, а також порядку утримання, обліку та перевірки джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.

 

У свою чергу пані Жанна розповіла присутнім про надання першої домедичної допомоги постраждалим під час пожежі, а саме проведення серцево-легеневої реанімації та обробку термічних опіків різних ступенів.

Потім працівники апарату суду під керівництвом пані Жанни мали нагоду відпрацювати практичні навички проведення серцево-легеневої реанімації.

 

Секретар судового засідання Валентин Антонюк та головний спеціаліст Світлана Бондарчук уміло та послідовно відтворили усі належні дії під час цієї невідкладної медичної комплексної процедури.

Проведений у суді навчальний семінар відбувся у відповідності з Планом підготовки до проведення об’єктового протипожежного тренування в Житомирському апеляційному суді. 

 

За повідомленням прес-служби суду