Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського апеляційного суду взяли участь у V Всеукраїнському турнірі з цивільного права та процесу

21 травня 2019, 14:08

19 травня 2019 року на базі Одеського апеляційного суду пройшов 2-ий день V Всеукраїнського турніру з цивільного права та процесу.

Заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дрішлюк, судді Одеського апеляційного суду Олександр Журавльов та Юліан Кравець, взяли участь у  турнірі з судових дебатів який був організований економіко-правовим факультетом  Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Одеським осередком Лігі студентів Асоціації правників, та  за організаційної підтримки Одеського апеляційного суду 

 Учасниками вказаного тренінгу стали студенти 2-6 курсів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями «Право», «Правознавство», «Правоохоронна діяльність» та «Міжнародне право». Турнір складався з трьох етапів: відбіркового, півфінального та фінального. Фінальний етап турніру проходив у стінах Одеського апеляційного суду, де участь  приймали дві команди, в якому судді Одеського апеляційного суду  виступили як журі та обрали серед команд-студентів найкращих та розподілили призові місця.

        

 

    

Турнір проходив у вигляді модельного судового засідання, в якому команди-студентів приймали участь як учасники цивільного процесу, процесуальну роль яких визначало жеребкування, а журі були колегією суддів, тобто студенти спробували застосувати здобуті теоретичні знання на практиці, удосконалити навички побудови юридичних аргументів, поліпшити вміння аналізувати фактичні обставини справи та підвищити рівень правої обізнаності.

   

За повідомленням прес-служби суду