Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено список присяжних Баштанського районного суду Миколаївської області  

20 травня 2019, 12:46

Конституцією України передбачено, що правосуддя здійснюють судді, а у визначених законом випадках правосуддя здійснюється за участю присяжних. Присяжним є особа, яка вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Для затвердження списку присяжних, територіальне управління Державної судової адміністрації України звертається з поданням до відповідних місцевих, районних рад, які формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, та які відповідають вимогам законодавства і надали свою згоду бути присяжними. Список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України. Після затвердження списку присяжних, список передається до відповідного суду.

Рішенням Баштанської районної ради 7 скликання XXIX сесії від 16 травня 2019 року  № 24, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській області, затверджено список присяжних Баштанського районного суду Миколаївської області у кількості 12 осіб.  

 

За повідомленням прес-служби суду