Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВРП Світлана Шелест включена до складу комісій щодо добору співробітників Служби судової охорони

17 травня 2019, 17:25

16 травня 2019 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про включення до складу Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників та до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони.

Нагадаємо, що відповідно до частини третьої статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Голова Служби судової охорони призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя.

Голова Служби судової охорони має заступників, які за його поданням призначаються на посади за результатами відкритого конкурсу і звільняються з посад Вищою радою правосуддя.

Частиною другою статті 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року №  3308/0/15-18 затверджено Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Згідно із пунктом 13 цього Порядку суб’єктами формування Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників є Вища рада правосуддя,Рада суддів України, Державна судова адміністрація України. Зокрема, Вища рада правосуддя пропонує до складу Комісії трьох членів Вищої ради правосуддя.

Відповідно до пункту 14 цього Порядку до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників центрального органу управління Служби судової охорони, керівників і заступників керівників територіальних підрозділів Служби судової охорони входить член Вищої ради правосуддя.

Персональні склади комісій затверджуються наказами Голови Державної судової адміністрації України на підставі та в межах наданих пропозицій.

Світлана Шелест (на фото) замінила у складі обох комісій члена Вищої ради правосуддя Тетяну Малашенкову, повноваження якої припинено.

 

Прес-центр судової влади України