Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Маріуполі відбувся перший круглий стіл щодо оновлення Кодексу суддівської етики та коментаря до нього  

17 травня 2019, 16:32

17 травня 2019 року у м. Маріуполі відбувся перший круглий стіл в рамках серії регіональних дискусій щодо оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до нього, організований Радою суддів України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Учасниками заходу були судді – представники судів Донецької та Луганської областей, представники Ради суддів України та представники Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до нього.

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяли голова суду Олександр Лісовий, судді Віктор Барков, Марина Лопатіна, Ольга Пономарьова, Світлана Попова та Ірина Свіягіна.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань зі сфери суддівської етики, конфлікту інтересів та шляхів їх вирішення, поточна діяльність та бачення Ради суддів України з оновлення Кодексу і коментаря до нього, визначення питань, що потребують вдосконалення або включення до проекту Кодексу, а також підготовка рекомендацій до внесення змін до Кодексу та коментаря нього.

     

Відкрив круглий стіл Голова Ради суддів України Олег Ткачук, який привітав учасників заходу та зазначив, що завжди з великим задоволенням відвідує Донбас та дуже пишається суддями, які працюють в таких нелегких умовах. Крім того повідомив, що на запланованому засіданні Комунікаційного комітету системи правосуддя розглядатимуться нагальні питання щодо відсутності кадрового забезпечення, відсутності охорони в судах та затвердження штатного розпису окружних судів.

Голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий привітав учасників круглого столу, побажав усім плідної роботи та наголосив на важливості проведення таких заходів.

     

На початку заходу суддя Верховного Суду, Голова комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України Єгор Краснов ознайомив учасників круглого столу з діяльністю комітету, а також розповів про роботу Робочої групи з питань оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до нього.

     

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, член Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики Віталій Кальник визначив найважливіші питання, які мають бути закріплені в оновленій версії Кодексу суддівської етики.

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, член Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики Володимир Горбалінський провів презентацію концепції проекту змін до Кодексу суддівської етики, його обсягу та змісту.

Концепцію проекту змін до коментаря до Кодексу суддівської етики презентувала суддя Черкаського окружного адміністративного суду, член Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики Лариса Трофімова.

Єгор Краснов також обговорив з учасниками проект змін до Правил поведінки працівника апарату суду, а суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, член Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики Тетяна Чумаченко провела обговорення актуальних питань зі сфери суддівської етики та конфлікту інтересів, які потребують додаткового врегулювання.

 

За повідомленням прес-служби суду