Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи 54 підозрюваним в масовому заворушенні на підприємстві «Вінницький консервний завод»

17 травня 2019, 16:59

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло 54 клопотання про обрання запобіжних заходів стосовно осіб, які підозрюються в участі в масовому заворушенні, що відбились у місті Вінниці на території підприємства «Вінницький консервний завод». За результатами судових розглядів, слідчі судді обрали усім підозрюваним запобіжні заходи, що обмежують право на свободу пересування.

Слідчі судді Вінницького міського суду Вінницької області упродовж двох днів (15, 16 травня 2019 року) розглянули 54 клопотання про обрання запобіжних заходів особам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя).

Під час судового розгляду було встановлено, що 13 травня 2019 року на території підприємства «Вінницький консервний завод» відбулось масове заворушення за участі понад 300 людей. Група осіб, застосовуючи фізичну силу, відсторонили охоронців майнового комплексу, проникли на територію та захопили приміщення заводу. Коли на місце події прибули працівники правоохоронних органів, учасники заворушення використовуючи піротехнічні засоби та підібрані на території залишки будівельних матеріалів, почали кидати їх в бік поліцейських, пошкоджуючи при цьому транспортні засоби та споруди.

За результатами повних та всебічних судових розглядів, слідчі судді ухвалили рішення про задоволення вищевказаних клопотань та застосування до 27 підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Відповідно до з’ясованих під час судового розгляду обставин, до 24 осіб застосовано домашні арешти. Що стосується неповнолітніх осіб, суд обрав двом запобіжні заходи у виді цілодобового та у нічний час домашні арешти. Третього неповнолітнього, за рішенням суду, – передано під нагляд законному представнику, в межах строку досудового розслідування.

Наразі тривають слідчі дії.

За повідомленням прес-служби суду