Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Мати-героїня» сплатить 850 грн штрафу за крадіжку продуктів із магазину

15 травня 2019, 18:20

Ухвалено вирок за крадіжку із магазину «Рукавичка»

Міжгірський районний суд ухвалив свій вердикт громадянці С., яка таємно викрала із магазину  «Рукавичка» продуктові товари.

Вказаний злочин було вчинено  25 лютого 2019 року, а викрадений кошик складався з 2 міні піц,  сиру, ковбаси, помідор, болгарського перцю, огірків та одного лимону на загальну суму   290 грн 66 коп. Крадійку затримано біля магазину завдяки камерам відеонагляду.

Під час судового розгляду обвинувачена С.  встановлені  обставини визнала повністю, щиро розкаялася і  запевнила, що не допустить подібного в майбутньому, а також  просила суд  узяти до уваги, що має хронічне захворювання, є пенсіонером і отримує  тільки 2500 грн  пенсії. 

Обираючи  вид і розмір покарання,   суд   врахував, що вчинений злочин   віднесений до   злочинів   середньої  тяжкості, наслідки  злочину усунуті повністю, оскільки викрадене майно повернуто магазину без ушкоджень.

Обставин, які б обтяжували  покарання   обвинуваченої  не було, а пом’якшило покарання  обвинуваченої   повне визнання нею вини  і  щире розкаяння. Суд  узяв до уваги також особу обвинуваченої, яка вперше вчинила злочин, характеризується з місця проживання винятково позитивно, має почесне звання «мати-героїня», є похилого віку (69 років) і хворіє хронічним захворюванням.

Враховуючи всі  обставини справи та особу винуватої,  суд ухвалив:

«С.  визнати    винуватою   у  вчиненні  кримінального правопорушення  передбаченого частиною першою  статті 185 Кримінального кодексу України, і  призначити  покарання  у  виді штрафу в розмірі 50 чинних  до  застосування  неоподаткованих  мінімумів  доходів    громадян, що відповідає  сумі  850 (вісімсот п'ятдесят)грн».

Ознайомитися з повним текстом вироку суду можна за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81622619.

 

За повідомленням прес-служби суду