Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Миколаївської області відбувся День відкритих дверей для школярів

15 травня 2019, 17:56

15 травня до Господарського суду Миколаївської області завітали десятикласники Миколаївського юридичного ліцею.  День відкритих дверей для школярів профільного закладу став першим у серії заходів, запланованих судом з нагоди святкування цього року 28-ї річниці господарських судів України. Захід організовано з метою підвищення рівня правової культури молоді,  розвитку діалогу між судовою владою й суспільством.

Під час Дня відкритих дверей відбулась зустріч юнацтва з керівництвом суду. Голова суду Марина Мавродієва звернулась  до гостей з вітальним словом та звернула увагу  майбутніх правників на важливість ознайомлення з особливостями різних видів юридичної діяльності, особливо під час прийняття рішення про майбутню роботу в органі правосуддя. Розповівши про засади функціонування системи господарських судів, Марина Мавродієва запропонувала учням детальніше ознайомитися з роботою структурних підрозділів суду.

Під час екскурсії відділами суду, яку провели представники апарату суду,  юні правознавці дізналися про становлення господарського судочинства на теренах Миколаївщини й про види справ, які розглядає господарський суд, загальний порядок  звернення до суду та умови проходження державної служби тощо.

На завершення заходу учнів запросили до залу судового засідання.  Школярі вперше побачили, як відбувається  справжній судовий процес у відкритому судовому засіданні, й з цікавістю спостерігали, як розглядає судову справу суддя Тетяна Давченко. У такий спосіб юні правники здобули свій перший досвід  ознайомлення із специфікою роботи суддів, на власні очі переконались, якою складною й відповідальною є професійна діяльність  з розгляду спорів у господарському суді. Безумовно, це матиме вплив на вибір школярами особистого професійного шляху в юриспруденції.

Наприкінці зустрічі гості поділилися позитивними враженнями й висловили надію на продовження організації Днів відкритих дверей для юного покоління в Господарському суді Миколаївської області. Найближчим часом заплановано провести ще один аналогічний захід для cтаршокласників ліцею.

 

 

 За повідомленням прес-служби суду