Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сів напідпитку за кермо – отримав 10 200 гривень штрафу та позбувся водійських прав на рік

11 травня 2019, 10:23

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області 10 травня 2019 року визнав винним 25-річного водія скутера у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суд встановив, що 15 квітня 2019 року працівники поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили водія двохколісного транспортного засобу (моторолера), що рухався по вулиці Проспекту Юності у місті Вінниці. В ході спілкування у чоловіка було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Це було підтверджено висновком лікаря-нарколога – рівень алкоголю у крові 25-річного водія дорівнював 1,26 проміле.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та пояснив суду, що він справді у той день вжив значну кількість міцного алкоголю, після чого сів за кермо скутера.

Вивчивши матеріали адміністративного правопорушення, суд застосував до 25-річного чоловіка адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень на користь держави з позбавленням права керувати усіма видами транспортних засобів на один рік.  

 

За повідомленням прес-служби суду