Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просять зобов’язати СБУ заборонити Гладковському 5 років виїжджати на ПМЖ до іноземної держави

26 квітня 2019, 09:29

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Євгена Дейдея до СБУ, Адміністрації ДПС щодо заборони Олегу Гладковському виїжджати з України на ПМЖ. Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України, що полягає у невжитті стосовно Олега Гладковського заходів тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання до іноземної держави після його звільнення з посади Першого заступника Секретаря РНБО.

Водночас, позивач просить зобов’язати СБУ у передбаченому законом порядку запровадити щодо нього заходи тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання  строком на 5 років, тобто до 4 березня 2024 року, а також подати до ДПС відповідне доручення.

Окрім цього, позивач – Євген Дейдей просить заборонити Адміністрації Державної прикордонної служби вчиняти будь-які дії або бездіяльність пов’язані з пропуском через державний кордон Олега Гладковського до закінчення щодо нього п’ятирічного обмеження виїзду.

Наразі судом розглядається питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.  

Фото-politeka.net

 

За повідомленням прес-служби суду