Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Робота Львівської регіональної ради реформ правосуддя потребує інтенсифікації», - голова Восьмого ААС О. Заверуха

22 квітня 2019, 18:22

За ініціативи голови суду Олега Заверухи 19 квітня 2019 року у приміщенні Восьмого ААС відбулася робоча зустріч з підготовки до засідання Регіональної ради реформ правосуддя, яке відбудеться 24 травня 2019 року. У робочій зустрічі взяли участь члени Регіональної ради реформ: Олександр Сасевич - суддя Львівського окружного адміністративного суду, Василь Артимович - заступник голови Господарського суду Львівської області, Оксана Куманська-Нор - заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області, Оксана Цимбрівська – національний експерт Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

У рамках підготовчої зустрічі до засідання Регіональної ради реформ правосуддя учасники робочої зустрічі обговорити актуальні питання у сфері правосуддя, юстиції, виконавчого провадження, що стануть предметом майбутнього вивчення за участю міжнародних експертів.

Зокрема, Олег Заверуха наголосив на необхідності обговорення під час засідання Регіональної ради реформ правосуддя 24 травня 2019 року в частині, що стосується адміністративної юстиції, проблемних питань застосування норм КАС України. Серед іншого, голова Восьмого ААС звернув увагу на необхідність аналізу дискреційних повноважень суду, органів державної влади та місцевого самоврядування. Також, актуальними для вивчення є особливості судової медіації (досудового врегулювання спорів за участю судді) у сфері адміністративного судочинства.

Такі проблемні питання, на думку голови суду, потребують обговорення з міжнародними експертами, оскільки є новими для адміністративної юстиції.  О. Заверуха вказав, що експертна оцінка проблемних питань буде сприяти більш ефективному застосуванню новел адміністративного законодавства на практиці.

 

  

За повідомленням прес-служби суду