Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Детально про впровадження електронного судочинства сьогодні обговорили в Одесі

22 квітня 2019, 18:03

Впровадження інформаційних технологій активно набирає обертів, вони щодня вдосконалюються, а будь-який процес з їхньою допомогою оптимізується, стає більш ефективним та швидким. Це стосується і сфери здійснення правосуддя, оскільки електронне судочинство являє собою один із механізмів покращення надання судових послуг, що демонструє позитивний досвід зарубіжних країн.

19 квітня 2019 року на базі Апеляційного суду Одеської області відбувся семінар для суддів та адвокатів Одеської області «Запровадження електронного судочинства в Україні, практичні навики та проблемні питання із застосуванням нових норм процесуальних кодексів».

З вітальним словом та вступною промовою до учасників семінару звернулись: Валерій Левенець - директор Одеського регіонального відділення НШСУ, суддя Апеляційного суду Одеської області у відставці, Заслужений юрист України, Юрій Григоренко - член ради Комітету НААУ NextGen та Володимир Мацко - координатор Комітету НААУ NextGen.

Спікерами заходу виступили представники суддівського корпусу:

Суддя Господарського суду Одеської області
Юлія Бездоля окреслила питання щодо окремих аспектів впровадження електронного суду в господарському судочинстві.

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Ганна Лебедєва презентувала тему доповіді стосовно окремих аспектів впровадження електронного суду в адміністративному судочинстві.

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Денис Донцов для присутніх провів лекцію на тему «Надсилання електронних документів. Електронні докази».

З інтерактивною лекцією щодо початку запровадження ЄСІТС в Україні виступила радник генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Оксана Литвинова.

Семінар було організовано представництвом молодіжного комітету Національної асоціації адвокатів України UNBA NextGen Odesa спільно з Одеським відділенням Національної школи суддів України.

Слід зазначити, що проведення таких заходів та відкрите обговорення зазначеної теми є дуже важливим та актуальним, оскільки усі ми є свідками створення суду майбутнього.

 

За повідомленням прес-служби суду