Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у заволодінні коштами пенсіонерів Тернополя залишено під вартою

22 квітня 2019, 13:03

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Тернопільського апеляційного суду до 15 червня 2019 року продовжила строк перебування під вартою 23-річного Олексія З.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 1 березня 2019 року його визнано винним за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб) та засуджено до двох з половиною років позбавлення волі. У разу залишення вироку без змін покарання підлягає реальному відбуванню.

Олексій З. обвинувачується у тому, що 19 вересня 2018 року вчинив шахрайство діючи за попередньою змовою з іншою особою, яку слідством не встановлено. Так, ця особа видаючи себе за працівника правоохоронних органів, телефонувала на стаціонарні телефони до пенсіонерів Тернополя і повідомляла, ніби їх родич спричинив дорожньо-транспортну пригоду, від якої є постраждалі. Користуючись ефектом несподіванки, хвилюванням та розгубленим станом людини похилого віку, їм пропонувалось передати кошти нібито “для вирішення питання” про непритягнення родича до кримінальної відповідальності. Отримавши згоду обманутого пенсіонера, невідомий повідомляв, що зараз за грошима приїде довірена особа, якій потрібно передати обумовлену суму коштів. Надалі, уже Олексій З., дотримуючись домовленостей, прибував за місцем проживання пенсіонера та, видаючи себе за помічника прокурора, отримував кошти і втікав. Таким чином, лише за один день Олексій З. шахрайським шляхом отримав майже 120 тис грн.

На вказаний вирок захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, за якою 12 квітня 2019 року відкрито апеляційне провадження. Разом із тим, строк тримання під вартою Олексія З. закінчується 27 квітня 2019 року.

У зв'язку з тим, що провести розгляд апеляційної скарги до закінчення строку запобіжного заходу неможливо та враховуючи, що продовжує існувати ризик того, що з огляду на призначене покарання обвинувачений може переховуватися від суду, строк тримання Олексія З. під вартою апеляційний суд продовжив до 15 червня 2019 року.

 

За повідомленням прес-служби суду