Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява про забезпечення позову Тетяни Весельської: суд ухвалив рішення

15 квітня 2019, 16:35

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову щодо  зупинення дії наказу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, відповідно до якого, новим членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України замість Тетяни Весельської було призначено Миколу Сіроша.  Суд ухвалив рішення відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову Тетяни Весельської.

На думку суду, вказана заява не містить посилань на обставини та факти, підтверджені належними доказами, які б свідчили про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі.

Зазначимо, що після заяви про забезпечення позову до суду надійшов  безпосередньо сам позов. В ньому Тетяна Весельська просить суд визнати протиправними дії Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо прийняття наказу «Про призначення члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» від 4 квітня 2019 року та скасувати його. На разі вирішується питання про відкриття провадження у справі.

 

За повідомленням прес-служби суду