Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Глобинському районному суді Полтавської області проведено "День відкритих дверей"  

15 квітня 2019, 14:56

В рамках заходу «День відкритих дверей» у Глобинському районному суді Полтавської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами Глобинської гімназії №1 ім. В.Є.Курченка.

Заступник керівника апарату суду Тетяна Корнійченко провела екскурсію приміщенням суду, яка включала в себе огляд робочих кабінетів, залів судового засідання, конвойного приміщення, інформаційних стендів.

 

В ході зустрічі учні дізналися про історію суду, його структуру, а також  про категорії справ, які розглядає суд та особливості їх розгляду. Учні мали змогу ознайомитися з роботою системи відеоконференцзв’язку та дізналися про особливості роботи електронного суду.

 

Про особливості роботи судді, в доступній і цікавій формі розповіла школярам  в.о. голови суду Анастасія Павлійчук. Крім цього, в.о. голови суду показала дітям і обов’язкову атрибутику судді: справжню суддівську мантію з нагрудним знаком.

Діти мали змогу задати питання, які їх цікавлять.

 

Подібні зустрічі з школярами ми проводимо для того, щоб діти мали можливість зрозуміти, що таке суд, як він працює, а головне щоб підлітки усвідомлювали, що суд є державною установою до якої можна і потрібно звертатись за захистом порушених прав.

Тож від зустрічі залишились позитивні емоції та приємні враження у дітей, вчителів і працівників суду.

 

За повідомленням прес-служби суду