Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення реалізації права на мирні зібрання

15 квітня 2019, 10:08

12 квітня 2019 року в місті Києві для слухачів і слухачок спеціальної підготовки проведено тренінг “Особливості  провадження у справах щодо реалізації права на мирні зібрання”.

На початку тренінгу викладачі Олена Умнова та Валерій Журавель разом із кандидатами та кандидатками на посади суддів вивчили питання правового регулювання реалізації права на мирні зібрання, їх основні поняття та ознайомились із національним законодавством України, що регулює відповідну категорію судових справ.

У ході тренінгу майбутні судді вивчили міжнародні стандарти, які діють у сфері гарантування та реалізації права на свободу мирних зібрань, поняття зібрання, практику Європейського суду з прав людини у сфері права на свободу мирних зібрань, особливості розгляду та вирішення адміністративних справ щодо реалізації права на мирні зібрання тощо.

Відповідно до програми на занятті широко використовувалися інтерактивні форми та методи підготовки, зокрема презентації (демонстрацій), виконання групових завдань (роботи в малих групах), експрес–опитування за допомогою електронної системи клікерів, вирішення ситуативних завдань тощо.

За результатами тренінгу майбутні судді отримали нові знання щодо з’ясування та розуміння змісту принципів та норм права, які регулюють правовідносини, пов’язані з реалізацією права на мирні зібрання, уміння та навички правильно визначати, тлумачити та застосовувати принципи та норми права, які регулюють відповідні правовідносини при вирішенні адміністративних спорів, уміння знаходити та застосовувати рішення Європейського суду тощо.

За повідомленням прес-служби НШСУ