Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник ГО інвалідів «Креавіта» протестувала приміщення Харківського окружного адміністративного суду на доступність

12 квітня 2019, 18:38

12 квітня в рамках проекту «Верховенство права для людей з інвалідністю в Україні» відбулась зустріч із Віце-президентом Харківської міської громадської організації інвалідів «КРЕАВІТА» Оленою Шингарьовою.

Під час зустрічі гостям була проведена екскурсія по новому приміщенню Харківського окружного адміністративного суду (майдан Свободи, 6) та продемонстровано, які заходи вжито щодо дотримання прав та законних інтересів осіб з обмеженими можливостями та маломобільних груп населення.

Також керівником громадської організації перевірялися очевидні критерії доступності: безперешкодний вхід до будівлі суду, вільне пересування в приміщенні суду, простоту перепускної системи, можливість відвідувачами користуватися санвузлом тощо.

Даний проект спрямований на сприяння захисту прав людей з інвалідністю в судовому порядку шляхом розвитку їх здатності захищати свої права в суді і підвищення архітектурної та інформаційної доступності судів.

 

За повідомленням прес-служби суду