Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затримано підозрюваних у замовленні і виконанні неправдивих повідомлень про мінування Центрального апеляційного господарського суду

11 квітня 2019, 11:19

Співробітниками Служби безпеки України та Національної поліції в Дніпропетровській області викрито та затримано підозрюваних замовника і виконавця неправдивих повідомлень про мінування Центрального апеляційного господарського суду.

Дії зловмисників кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті хибне повідомлення про мінування будь-яких об’єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторне таке повідомлення зловмисника може бути засуджено від чотирьох до восьми років.

Нагадаємо, що  4 квітня 2019 року, близько 12:50 надійшла інформація про замінування будівлі Центрального апеляційного господарського суду.

У зв’язку з евакуацією робітників та відвідувачів, проведенням  перевірки будівлі і прилеглої території суду на наявність вибухових речовин і пристроїв роботу суду було припинено.

 

За повідомленням  Прес-центру CБ України та повідомленням Відділу комунікації поліції Дніпропетровської області