Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок фармацевту, яка без рецепту реалізувала наркотичний лікарський препарат

09 квітня 2019, 18:03

Визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 320 Кримінального кодексу України та призначити покарання у види штрафу у розмірі 510 гривень з позбавленням права обіймати посади пов’язані з реалізацією фармацевтичної продукції строком на 1 рік – такий вирок ухвалив Комунарський районний суд м. Запоріжжя одному з фармацевтів мережі аптек ТОВ «Санте».

Це покарання узгодили прокурор та обвинувачена в укладеній ними угоді про визнання винуватості. За її умовами, жінка беззаперечно визнала себе винуватою у інкримінованому їй злочині і погодилась на обумовлений штраф та тимчасове позбавлення  права обіймати посаду.

Як встановив суд, 12 січня 2019 року, громадянка М., перебуваючи на робочому місці, на посаді фармацевта Аптеки ТОВ «САНТЕ», реалізувала без рецепту громадянину К. 40 таблеток комбінованого лікарського засобу «Кодтерпін ІС», які згідно із висновком експерта містять у своєму складі кодеїн, який належить до наркотичних засобів, обіг яких обмежено, чим порушила встановлені правила відпуску комбінованих наркотичних лікарських препаратів.

З повним текстом вироку можна ознайомитись тут.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду