Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочинається курс дистанційного навчання "Комунікація судів з громадськістю"

22 листопада 2013, 14:40

 

  25 листопада 2013 року розпочинається курс дистанційного навчання для працівників апаратів судів "Комунікація судів з громадськістю". Названий навчальний курс розроблено та впроваджується Державною судовою адміністрацією України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя". 
   Відповідно до програми навчального курсу, починаючи з 22 листопада 2013 року, запрошені до участі слухачі мають зареєструватись на Веб платформі: http://sdn.court.gov.ua/.
  Курс дистанційного навчання "Комунікація судів з громадськістю" включає 5 навчальних модулів та триватиме близько двох тижнів. Навчальні  модулі включають: вступ до спеціальності, застосування і використання принципів та стандартів відкритості правосуддя, вивчення медійного простору, поняття та особливості підготовки медіакарти, інформація щодо специфіки взаємодії судів із ЗМІ – підготовка та поширення прес-анонсів, прес-релізів, підготовка до інтерв’ю тощо, організація медіа-супроводу діяльності суду  (в тому числі, під час розгляду резонансних справ), кризові комунікації.
   У результаті опанування програми курсу дистанційного навчання "Комунікація судів з громадськістю" учасники зможуть:
оволодіти основними принципами та поняттями у сфері комунікацій;
налагодити взаємодію зі ЗМІ регіону;
•   зрозуміти механізми, інструменти та канали налагодження комунікаційної взаємодії суду із своїми цільовими аудиторіями та аналізувати її ефективність;
планувати і проводити комунікаційні дослідження, визначати комунікаційні пріоритети суду, формувати комунікаційну стратегію і складати комунікаційний план суду;
аналізувати та вчасно реагувати на потреби і вподобання, цінності та інтереси цільової аудиторії суду;
формулювати ключові повідомлення суду до кожної з цільових аудиторій;
управляти комунікаціями під час кризових ситуацій.
 Отримані навички та знання правил комунікації, набуті слухачами названого курсу, сприятимуть забезпеченню прозорості суду, підвищенню авторитету судової влади, зростанню її підтримки з боку громадськості та покращенню якості правосуддя.  
   Після успішного проходження курсу дистанційного навчання слухачі отримають відповідні сертифікати.
 
   Запрошуємо головних спеціалістів суду із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретарів) взяти участь у даній навчальній програмі. 
 Для успішного проходження навчання необхідно до 15 години 25 листопада 2013 року зареєструватися на сайті http://sdn.court.gov.ua та в установлені терміни виконувати завдання.