Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив заяву про встановлення юридичного факту вимушеного переселення особи унаслідок збройної агресії Російської Федерації

08 квітня 2019, 15:15

Рішенням Білопільського районного суду Сумської області від 8 квітня 2019 року задоволено заяву М. про встановлення факту, що має юридичне значення.

Суд прийшов до висновку, що відповідальність за порушення визначених Конституцією та законами України прав і свобод людини і громадянина на тимчасово окупованій території, у тому числі частини Донецької області, покладено на Російську Федерацію як на державу-окупанта відповідно до норм і принципів міжнародного права, що встановлено статтею 5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», частиною четвертою статті 2 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» та підтверджує факт того, що вимушене переселення у грудні 2014 року М. з окупованої території Донецької області відбулось унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупацією Російською Федерацією частини території Донецької області.

Таким чином, суд встановив юридичний факт, що вимушене переселення М. у грудні 2014 року з окупованої території Донецької області відбулось унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації Російською Федерацією частини території Донецької області.

Головуючий суддя –Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/161/19.

 

За повідомленням прес-служби суду