Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підприємець через суд стягнув 180 тисяч гривень за виконання ремонту

08 квітня 2019, 14:40

До суду звернувся ФОП про стягнення 180 тисяч гривень із торговельної фірми «Магазин «Славутич». Представник позивача подав до суду заяву, у якій підтримав позовні вимоги та просив суд розглядати справу без його участі.


Розглянувши матеріали справи, оцінивши наявні у справі докази, суд зазначає наступне: сторони договір на виконання робіт. Згідно із ним: замовник для підтримання об’єкта в робочому стані та одержання майбутніх економічних вигод від його використання доручив, а виконавець зобов'язався своїми та залученими силами і засобами на власний ризик із матеріалів замовника виконати ремонтні роботи. Загальна вартість договору визначається на підставі замовлення та складає 300 тис. грн. Згідно із договором замовник повинен оплатити виконані роботи у розмірі та в строк, встановленому в договорі.


Факт виконання позивачем зазначених вище робіт підтверджується письмовими доказами. Однак, відповідачем, у порушення взятих на себе зобов’язань, виконані позивачем роботи у повному обсязі оплачені не були.
Згідно з ч. 1, 2 ст. 193 ГК України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів. Стаття 525 ЦК України передбачає, що одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Статтею 629 ЦК України встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.


Відтак, дослідивши наявні у матеріалах справи докази, враховуючи факт визнання відповідачем позову, суд доходить висновку, що вимога щодо стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості в сумі 180 тис. грн є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

 

За повідомленням прес-служби суду