Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЧОАС долучилися до обговорення процесуальних особливостей розгляду судами справ щодо статусу біженця

08 квітня 2019, 14:24

Судді Чернігівського окружного адміністративного суду Наталія Баргаміна, Сергій Клопот, Дмитро Лобан, Василь Непочатих та Ірина Соломко 5 квітня взяли участь у роботі семінару-практикуму “Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту за Кодексом адміністративного судочинства України 2018 року”.

Захід був організований за ініціативи “Благодійного фонду “Право на захист” у співпраці з Агенством ООН у справах біженців і Національною школою суддів України.

Вітальною промовою семінар відкрив начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Гашицький. Він наголосив на актуальності в умовах сьогодення проблеми захисту прав шукачів притулку як найбільш уразливої категорії та безумовній важливості правильного розуміння і справедливого застосування суддями засад адміністративного судочинства при розгляді справ цієї категорії.

Під час семінару-практикуму судді поспілкувалися з провідними спеціалістами у сфері захисту прав біженців та шукачів притулку, отримали детальну інформацію про інститут надання міжнародного захисту в Україні.

За повідомленням прес-служби суду