Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Широківський районний суд Дніпропетровської області провів "Урок справедливості" для місцевих школярів

05 квітня 2019, 18:39

Широківський районний суд Дніпропетровської області разом із Криворізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування за підтримки Ради суддів України. 

5 квітня 2019 року до Широківського районного суду Дніпропетровської області завітали учні 4-Б класу Широківської школи №2 ЗСО з класним керівником Ткаченко Наталею на тематичний урок у формі інтерактивної гри.

Під час уроку відбулася презентація мультфільму "Кінь проти Хом’яка", який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя".

Після перегляду мультфільму школярі мали змогу відчути себе в ролі суддів, намагались чесно вирішити спір між його героями. Думки з приводу правоти цих лісових мешканців розділялися  і учні обґрунтовано відстоювали свої позиції. Утім школярі одноголосно прийняли рішення, що в будь-якому спорі слід домовлятися та краще вирішувати конфлікти мирним шляхом.

Суддя Олена Леонідова розповіла дітям про те, як судом вирішуються спори, як відбувається судочинство, хто звертається до суду, хто може стати суддею. Також показала школярам мантію судді та нагрудний знак.

Начальник відділу «Широківське бюро правової допомоги» Олена Береза повідомила школярам про роботу Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Заступник керівника апарату суду Євген Лила провів для школярів ознайомчу екскурсію по  приміщенню суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, канцелярії суду, архіву,  інформаційних стендів, що сприяють роботі суду і громадян.

За повідомлення прес-служби суду