Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Пологівському районному суді проведено навчання для працівників апарату суду «Професійна етика та правила поведінки працівника суду»

03 квітня 2019, 16:21

На виконання листа голови Запорізького апеляційного суду Бєлки В.Ю. 1 квітня 2019 року  проведено навчання для працівників апарату Пологівського районного суду Запорізької області на тему: «Професійна етика та правила поведінки працівника суду».

Даний захід розпочала керівник апарату Пологівського районного суду Олена Заверуха, яка зазначила, що узагальненням стандартів етичної поведінки державних службовців є Загальні правила етичної поведінки державного службовця та посадових осіб місцевого самоврядування, якими вони зобов’язані керуватися під час виконання своїх посадових обов’язків.

Дотримання державними службовцями вимог цих Загальних правил враховується під час проведення щорічного оцінювання їх службової діяльності.

Також було приділено велику увагу Правилам поведінки працівника суду, які затверджені рішенням Ради суддів України № 33 від 6 лютого 2009 року. Метою яких є встановлення стандартів моральної цілісності та відповідної поведінки працівників суду, які ґрунтуються на дотриманні особистої, професійної та організаційної етики задля підтримання авторитету, незалежності і ефективності судової влади, підвищення довіри громадськості до суду. Ці правила встановлюють загальні вимоги поведінки працівників суду, якими вони мають керуватись під час та поза виконанням своїх службових обов'язків.

 

Керівник апарату суду О.Заверуха також зазначила, що працівник суду зобов’язаний ставитися до всіх відвідувачів та працівників суду ввічливо та з повагою; поважати досвід, знання та професійну позицію своїх колег; уникати неконструктивної критики своїх колег і нести індивідуальну відповідальність за публічну критику їхньої роботи; прагнути отримати нові знання та досвід через обмін інформацією з колегами та іншими фахівцями з метою підвищення кваліфікації тощо.

 

За повідомленням прес-служби суду