Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС ВС відбулася зустріч з представниками Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США

03 квітня 2019, 16:11

1 квітня 2019 року КГС ВС відвідали представники Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США – старший юридичний радник Ннамді Езера, юрист Дмитро Скринька та спеціаліст з міжнародних проектів Iрина Гладка.

КГС ВС представляли заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Тетяна Дроботова та заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС Наталія Пляс.

Богдан Львов розповів про тенденції розгляду спорів судами господарської юрисдикції, зокрема щодо земельних відносин та права власності, корпоративних спорів і про банкрутство. Окремо він зупинився на важливих питаннях щодо захисту прав інтелектуальної власності.

Під час заходу учасники обговорили пріоритетні напрями співпраці шляхом запровадження програм обміну досвідом із суддівським корпусом США щодо вирішення комерційних спорів та окреслили теми майбутніх спеціалізованих семінарів для суддів господарських судів.

Як зазначив Ннамді Езера, тривалість майбутнього навчального курсу планується протягом чотирьох тижнів із залученням науковців зі США. Програмою також передбачено розгляд відповідних кейсів для подальшого практичного застосування.

У контексті успішної співпраці із CLDP голова КГС ВС відзначив створення Посібника для суддів з питань інтелектуальної власності. На думку Богдана Львова, з огляду на потребу і важливість якісної фахової літератури розробка подібних посібників з інших питань господарського судочинства також буде корисною.

 

За повідомленням прес-служби суду