Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджені погрожували суддям Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області після оголошення вироку

27 березня 2019, 12:20

Судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Данко Віктор Йосипович та Придачук Олег Андрійович вважають вислови засуджених на їхню адресу після оголошення вироку «ти будеш перший, а він буде другий…» погрозами у зв’язку зі здійсненням правосуддя, що тягне за собою кримінальну відповідальність

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

6 березня 2019 року колегією суддів у складі Данко В.Й., Бедьо В.І. та Придачук О.А. ухвалено вирок у вказаному кримінальному провадженні та оголошено його учасникам.

Під час того, як колегія суддів залишала залу судового засідання один із засуджених звернувся до суддів Данка В.Й. та Придачука О.А.  зі словами «ти будеш перший, а він буде другий…», вказуючи відповідно на кожного пальцем, та додав «особисто я тебе першого, а тебе другого…».

Судді вважають, що у такий спосіб засуджений погрожує їм вбивством та насильством у зв’язку зі здійсненням правосуддя, і висловлюють прохання внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом та розпочати досудове розслідування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказані повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України