Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розгляне справу за фактом надання неправомірної вигоди судді за вирішення справи на користь заявника 

25 березня 2019, 10:38

Згідно з ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Донецького апеляційного суду від 12 березня 2019 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження стосовно гр. Г., яка підозрюється у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 жовтня 2018 року гр. Г. без дозволу увійшла до кабінету судді Селидівського міського суду Донецької області та звернулась до судді із пропозицією щодо швидкого вирішення її справи, пропонуючи при цьому судді неправомірну вигоду. Після цього жінка умисно, маючи намір надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме судді Селидівського міського суду, який займає відповідальне становище, надала неправомірну вигоду за вчинення в її інтересах дій, а саме винесення ухвали у справі за її заявою, поклавши грошові кошти на стіл судді в саморобному паперовому конверті. Суддя відмовився від наданої неправомірної вигоди та запропонував забрати саморобний паперовий конверт. Незважаючи на це, громадянка відмовилась забирати конверт. Суддя, діючи згідно із Законом України «Про запобігання корупції», залучив свідків, провів їх до свого кабінету та показав на саморобний конверт з грошима, який надала йому жінка, повідомивши працівників поліції про надання йому неправомірної вигоди.

Підготовче судове засідання призначено на 4 квітня 2019 року о 15:00.

Пошук процесуальних рішень у цій справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду