Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді з Німеччини відвідали з робочим візитом Восьмий ААС

22 березня 2019, 18:52

Сьогодні, 22 березня 2019 року, у Восьмий ААС прибула делегація у складі суддів з Німеччини та радника з юридичних питань представництва Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ). Метою візиту було ознайомлення з організацією роботи суду, обмін досвідом в частині здійснення судочинства та обговорення актуальних питань.

Зокрема, Восьмий ААС відвідали Президент Вищого адміністративного суду та Державної судової палати землі Нижня Саксонія (Німеччина) д-р Томас Смолліх, Президент Вищого суду землі Нижньої Саксонії у відставці (Німеччина) Едгар Ізерман, головуючий суддя в Суді землі в м. Ганновер (Німеччина) д-р Мартін Гроте.
Гостей зустрічали голова суду Олег Заверуха та керівник апарату суду Сергій Пашковський. У рамках відвідування суду представники делегації оглянули приміщення суду, зокрема, зал очікування, зали судових засідань, ознайомилися з роботою канцелярії, наочно побачили як проходить робочий процес у структурних підрозділах суду.


Голова Восьмого ААС розповів суддям з Німеччини про те, як працює суд та як здійснюється судочинство. Олег Заверуха пояснив, яким чином здійснюється розподіл справ між суддями, яке навантаження по кількості розглянутих справ припадає на одного суддю в рік, а також акцентував увагу на трьох найбільш поширених категоріях справ, які розглядаються адміністративними судами Восьмого апеляційного адміністративного округу: податкові спори, соціальні спори (з органами Пенсійного фонду, соцзахисту населення тощо), а також спори, що пов’язані із публічною службою.
У свою чергу, Президент Вищого адміністративного суду Томас Смолліх повідомив про організацію роботи очолюваного ним суду, зокрема, розповів як здійснюється розподіл та розгляд справ, а також роз’яснив предметну підсудність адміністративних справ у Німеччині.

На завершення, представники судової системи Німеччини висловили побажання співпрацювати у питаннях здійснення судочинства, зокрема, в частині впровадження судової медіації в Україні, та обіцяли надавати всебічну професійну допомогу у майбутньому. Голова Восьмого ААС запевнив, що Восьмий ААС вдячний за підтримку та готовий і відкритий до комунікації. «Без сумніву, сьогоднішня зустріч не є останньою та є добрим початком майбутньої співпраці», - підсумував Олег Заверуха.

За повідомленням прес-служби суду