Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Притягнуто до відповідальності матір неповнолітнього за його участь у шкільному булінгу

22 березня 2019, 12:52

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області було розглянуто адміністративний матеріал, що надійшов від Ізюмського ВП ГУНП в Харківській області про притягнення до адміністративної відповідальності громадянки  за частиною третьою статті 173-4 КУпАП «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу».

Відповідно до протоколу, неповнолітній 2004 р.н. вчинив булінг стосовно свого однокласника, а саме: постійно вчиняв діяння, які полягали у психологічному насильстві, внаслідок чого була заподіяна шкода психічному здоров’ю потерпілого. Факт правопорушення підтверджується повідомленням директора школи, доповідною запискою класного керівника, поясненнями учасників конфлікту.

Нажаль, насильство серед підлітків – буденна реальність для багатьох. Образи з боку однолітків - є ознаками нездорових стосунків, які приводять до цькування - регулярного, повторюваного день у день знущання. Найчастіше цькування ініціюють надмірно агресивні діти, які люблять домінувати, бути «головними». Їх не турбують почуття і переживання інших людей, вони прагнуть бути в центрі уваги, контролювати все навколо. 

У випадку шкільного булінгу за кривдника, усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні відшкодувати шкоду, яку завдала їхня дитина іншому учню. Протокол про притягнення до адміністративної відповідальності був складений на матір хлопця, який вчинив булінг. Судом винесено постанову, якою жінка притягнута до адміністративної відповідальності. За сукупності обставин у справі суд вважає за необхідне піддати правопорушницю адміністративному стягненню у вигляді штрафу.

 

За повідомленням прес-служби суду