Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд розглянув протоколи НАЗК про порушення порядку надання внеску на підтримку політичної партії

20 березня 2019, 18:58

Полонський районний суд закрив провадження у справі про порушення порядку надання внеску на підтримку політичної партії. Суд установив, що в діях  керівника місцевого кооперативу відсутній  склад адміністративного правопорушення.

Так, до суду надійшли три протоколи за статтею  212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення встановленого порядку надання внеску на підтримку політичної партії. Склало їх Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) після аналізу звіту обласної організації однієї з партій. За змістом документів керівник кооперативу від імені підприємства трьома платежами перерахував на її рахунок по 3 тисячі гривень. НАЗК доводило, що  кооператив мав податковий борг. А закон “Про політичні партії в Україні” (стаття 15) забороняє фізичним та юридичним особам, які мають непогашений податковий борг, здійснювати внески на підтримку політичної партії.

Суд у постанові зазначив, що в матеріалах справи відсутні будь – які відомості про те, що кооператив знав про податковий борг. Податкове повідомлення-рішення фіскальні органи йому не надсилали. Жодних доказів, які б підтвердили, що такий борг взагалі існував суду не надали. Натомість чоловік долучив довідки з фіскальної служби, за якими відомості станом на день сплати внесків партії  відображалися в інформаційній системі ДФС з кодом «платежі до з’ясування». У засіданні він надав також лист від податкової, за яким за ним рахувалась навіть переплата. Відтак, суд дійшов висновку, що протоколи складені лише з формальних підстав, без перевірки дійсних обставин, і закрив провадження у справі.

За повідомленням прес-служби суду