Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 12 років за ґратами проведе особа за вбивство своєї співмешканки

20 березня 2019, 17:09

20 березня 2019 року Білопільським районним судом Сумської області проголошено вирок у справі стосовно особи, яка обвинувачується в умисному вбивстві своєї співмешканки.

Суд кваліфікує дії М. за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, оскільки він вчинив вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

При призначенні виду та міри покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно з статтею 12 Кримінального кодексу України є особливо тяжким, особу обвинуваченого, скарг на якого до міської ради не надходило, обставин, що пом’якшують покарання, під час судового розгляду не встановлено. Обставина, що обтяжує покарання – вчинення злочину щодо особи, з якою винний перебував у сімейних відносинах.

Так колегія суддів ухвалила М. визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, і призначити йому покарання за цим злочином у виді 12 років позбавлення волі.

На підставі частини четвертої статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю вказаного злочину та злочину, за який його засуджено вироком Білопільського районного суду від 6 лютого 2019 року, за правилами статті 72 Кримінального кодексу України шляхом повного складання призначених покарань, остаточно призначено М. покарання у виді 12 років 15 днів позбавлення волі.  

Запобіжний захід М. до набрання вироком законної сили залишено тримання під вартою.

Початок відбування покарання визначено М. з 1 грудня 2018 року.

Головуючий суддя – Замченко А.О., судді – Терещенко О.І. та Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/140/19.

 

За повідомленням прес-служби суду