Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Миколаївської області взяли участь у круглому столі з питань застосування законодавства про банкрутство  

19 березня 2019, 12:34

15 березня 2019 року голова Господарського суду Миколаївської області Марина Мавродієва, суддя-спікер Віктор Ржепецький, судді Тетяна Давченко й Вікторія Корицька взяли участь у засіданні круглого столу «Актуальні проблемні питання застосування законодавства про банкрутство та шляхи їх вирішення», який відбувся в м. Одесі на базі Південно-західного апеляційного господарського суду. Круглий стіл організовано спільно з проектом Європейського Союзу «Pravo-Justice» за участю іноземних експертів.

Під час заходу було обговорено важливі проблеми у сфері банкрутства, зокрема ефективні способи захисту прав кредиторів. Досвідом з приводу процедури продажу майна боржника ділилися експерти з Німеччини та Франції.

Окрему секцію було присвячено ролі державного обвинуваченого як учасника у процедурі банкрутства. Прокурори Одеського регіону та зарубіжні гості обговорили найважливіші аспекти роботи у  цьому напрямку. Наприкінці заходу було визначено найбільш ефективні способи вирішення актуальних проблем банкрутства для різних учасників процедури.

Проведення заходів з питань застосування законодавства про банкрутство є неодмінною умовою напрацювання глибоких теоретичних знань та практичних навичків у цій сфері, формування єдиної судової практики.  Господарський суд Миколаївської області дякує організаторам круглого столу за можливість долучитися до аналізу застосування законодавства про банкрутство й сподівається на продовження практики широкого обговорення проблемних аспектів розгляду спорів цієї категорії.

 

 

За повідомленням прес-служби суду