Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, підозрюваний у вбивстві дружини залишиться під вартою на строк досудового розслідування

19 березня 2019, 10:33

Колегією суддів Кропивницького апеляційного суду відхилено апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, чоловік підозрюється у вбивстві власної дружини, про зникнення якої сам повідомив у поліцію напередодні новорічних свят.

Сторона захисту оскаржувала хвалу районного суду, якою підозрюваному продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці в межах строку досудового розслідування. Підозрюваний та його захисники просили суд обрати відносно нього міру запобіжного заходу, не пов’язану з триманням під вартою.

Прокурор просив апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін, посилаючись на обґрунтованість підозри та вказуючи, що підозрюваний частково визнав вину, однак поведінка підозрюваного у перші години після вчинення злочину вказує на намагання приховати сліди та обставини злочину.

Ухвалою районного суду від 15.03.2019  у кримінальному провадженні призначено стаціонарну судово-психолого-психіатричну експертизу для встановлення осудності підозрюваного.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • Апеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення
  • Ухвалу слідчого судді – без змін

З повним текстом ухвали від 18.03.2019  можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №398/4831/18.

Довідково: частина перша статті 115 Кримінального кодексу України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 За повідомленням прес-служби суду