Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у «мінуванні» автостанції «Привоз» знаходитиметься до рішення суду під нічним домашнім арештом

18 березня 2019, 11:08

Приморський районний суд м. Одеси розглянув клопотання слідчого, погоджене з прокурором про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно раніше судимого чоловіка, якого підозрюють у скоєні кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України, а саме у завідомо неправдивому повідомлені про загрозу безпеці громадян.

Як було встановлено слідством, 13 березня 2019 року близько 9:37 підозрюваний здійснив дзвінок на спецлінію оператора «102» Головного управління національної поліції в Одеській області та повідомив про те, що автостанція «Привоз» замінована та невдовзі здійсниться вибух, після чого поклав слухавку.

В результаті телефонного дзвінка до місця події були викликані співробітники ГУНП в Одеській області та ГУ МНС України в Одеській області, які провели заходи з пошуку можливої вибухівки, в ході чого з приміщення автостанції «Привоз» були евакуйовані всі громадяни.

Вчинення даного кримінального правопорушення карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя ухвалив рішення про відмову у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував стосовно вказаної особи запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 60 днів.

Внаслідок чого підозрюваний зобов’язаний:

- не залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- прибувати до суду, прокурора чи слідчого за першою вимогою в розумні строки;

- утримуватися від спілкування зі свідками, потерпілими з метою уникнення впливу на зазначених осіб з приводу зміни свідчень.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п’яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду