Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скадовський районний суд Херсонської області спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену на сайті міста Херсон «0552.ua»

18 березня 2019, 10:55

12 березня на сайті міста Херсон «0552.ua» було розміщено статтю під назвою «На Херсонщине владелец собаки заплатит 50 тысяч гривен за агрессию своего питомца».

В статті йдеться про справу, яку розглядав Скадовський районний суд Херсонської області, однак стаття містить недостовірні дані, а саме зазначено: «Собака сбила свою жертву с ног и принялась кусать за руки и за ноги. Позже медики диагностировали у пострадавшей закрытую черепно-мозговую травму и множественные рубленные раны конечностей».

Звертаємо увагу громадськості та ЗМІ, що дійсно, 14 лютого 2019 року Скадовський районний суд Херсонської області виніс заочне рішення, яким задовольнив позов мешканки міста Сум та стягнув матеріальну шкоду в розмірі 4020 грн та моральну шкоду в розмірі 50 000 грн з власника собаки порода вівчарка через напад собаки на позивачку.

За матеріалами справи в смт Лазурне собака породи вівчарка напала на позивачку, збила її з ніг, в результаті нею отримані тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струс головного мозку, рубаної рани лобної області справа.

Ані в позовній заяві, ані в матеріалах справи, ані в рішенні суду не вказано, що собака кусала жінку.

Пошук зазначеного судового рішення в ЄДРСР можна здійснити за номером 663/2603/17.

Скадовський районний суд Херсонської області з повагою ставиться до діяльності засобів масової інформації, розуміючи, що свобода слова в діяльності ЗМІ є одним з найважливіших інститутів демократії.

Разом з тим просимо представників ЗМІ утриматися від надання суспільству недостовірних даних. Також звертаємося до редакторів всіх інформаційних порталів з проханням з метою запобігання непорозумінням робити у статтях посилання на першоджерело інформації.

 

За повідомленням прес-служби суду