Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, що розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 18-22 березня 2019 року та можуть становити суспільний інтерес

18 березня 2019, 09:57

09:00  18 березня 2019 року – справа стосовно колишніх начальника Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б., першого заступника голови Білопільської районної державної адміністрації Г., а також голови Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П., заступника директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш.

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/553/14-к.

Для інформації:

Колишній начальник Білопільського районного виробничого відділу Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» Б. обвинувачується за:

- ч. 2 ст. 361-2 КК України – несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, вчинений повторно;

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, повторність, вимагання неправомірної вигоди.

Голова Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області П. обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, кваліфікуючими ознаками якого є: вчинення злочину службовою особою, яка займає відповідальне становище, попередня змова групою осіб, вимагання неправомірної вигоди.

Колишній перший заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Г. обвинувачується за:

- ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди;

- ч. 1 ст. 366 КК України – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів;

- ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та повторність.

Заступник директора СТБ «Сумиагропромбіржа» Ш. обвинувачується за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України – незакінчений замах на одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

10:00  19 березня 2019 року – справа стосовно директора ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» Х., який обвинувачується у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.    

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2317/18.

Для інформації: Для інформації: Х., обіймаючи посаду директора ДНЗ «Білопільське професійне училище», не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів, який виник з близькою особою (дружиною). Дії Х. мають ознаки вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

 11:00  19 березня 2019 року – справа стосовно директора ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» Х., який обвинувачується у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.                                                                                                                     

Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/2318/18.

Для інформації: Х., обіймаючи посаду директора ДНЗ «Білопільське професійне училище», вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, який виник під час підписання договорів з близькою особою (дружиною). Дії Х. мають ознаки вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

13:00  19 березня 2019 року – справа стосовно громадянина Р., який обвинувачується в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М., судді Терещенко О.І., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1682/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 16 червня 2018 року в с. Вири, Білопільського району, Сумської області в ході сварки М. умисно наніс удар скляною пляшкою в область голови С. Не зупиняючись на скоєному М. умисно наніс дерев’яною лавкою вагою 13 кг удари по голові С., від чого останній помер на місці події.

10:00 20 березня 2019 року  - справа стосовно громадянина М., обвинуваченого за частиною першою статті 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). 

Головуючий суддя – Замченко А.О., судді – Терещенко О.І. та Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/140/19.

Для інформації: 30 листопада 2018 року між обвинуваченим М. і його співмешканкою Г. на ґрунті ревнощів виникла сімейна сварка, в ході якої М. наніс протягом деякого часу, але не менше однієї години, множинні удари кулаками та ногами по обличчю та тілу жінки. Згідно висновку СМЕ потерпілій Г. було нанесено 184 удари по різним частинам тіла (по голові та обличчю – 30 ударів, в шию – 3 удари, в грудну клітку – 30 ударів, в живіт - 28, в ділянки тазу – 13 ударів, в ділянки хребта – 8 ударів, в поперек – 2 удари, у верхні кінцівки – 60, в нижні – 10 ударів). Після нанесених ударів потерпіла не могла пересуватися, звати на допомогу, кричати, вчиняти опір. Від отриманих тілесних ушкоджень Г. померла 1 грудня 2018 року.

10:30  22 березня 2019 року – справа за фактами незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів у м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які приймали в них участь, до кримінальної відповідальності та тримання їх під вартою в якості міри запобіжного заходу, а також за фактом вчинення перевищення влади та службових повноважень, завідомо незаконного затримання, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 371, ч. 1 ст. 372, ст. 340, ч. 2 ст. 343 КК України.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/7744/18.

Для інформації: санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція ч. 3 ст. 371 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція ч. 1 ст. 372 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція ст. 340 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Санкція ч. 2 ст. 343 КК України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

13:00  22 березня 2019 року -  справа відносно колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за ч. 2 ст. 372 КК України.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к.

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

 

За повідомленням прес-служби суду