Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Грабіжника, що напав на жінку у ліфті, - взято під варту

18 березня 2019, 09:55

15 березня 2019 року, Ленінський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід стосовно чоловіка, якого підозрюють у замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіжі) з застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілої (частина третя статті 15,  частина друга статті 186 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 13 березня 2019 року приблизно о 10:30, підозрюваний знаходячись біля першого під’їзду будинку № 87 по вул. Нагірній в м. Миколаєві, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пройшов за потерпілою Г. до кабіни ліфту, яка знаходиться у вказаному під’їзді. Рухаючись ліфтом, підозрюваний став застосовувати до потерпілої фізичне насильство, яке виразилося в охопленні рукою правої руки потерпілої, в якій знаходився мобільний телефон.

Намагаючись заволодіти мобільним телефоном потерпілої, підозрюваний почав викручувати у різні боки руку останньої, тим самим завдаючи їй фізичного болю.

Після зупинення ліфта та в момент перебування на сходинковому майданчику 3-го поверху вказаного під’їзду, підозрюваний штовхнув потерпілу на підлогу, від чого остання впала та вихопив з її руки мобільний телефон марки, вартістю 3500 гривень і намагався втекти.

Однак, свій злочинний намір підозрюваний не зміг довести до кінця та розпорядитися викраденим майном з причин, що не залежали від його волі, так як потерпіла почала утримувати його за куртку до затримання перехожим у під’їзді.

 

Розглянувши клопотання, суд обрав стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Без визначення розміру застави.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду