Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За повідомленням судді господарського суду Київської області Конюх О.В. про втручання в її діяльність порушено кримінальне провадження

15 березня 2019, 20:06

Вища рада правосуддя 14 березня 2019 року розглянула повідомлення судді господарського суду Київської області Конюх Ольги Василівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що, як зазначено у повідомленні, у провадженні судді Конюх О.В. перебуває справа за позовом акціонерного товариства «Сбербанк» до ТОВ «Інтер ГТВ», ПАТ «Укрвторчормет» про стягнення боргу та неустойки.

28 вересня 2018 року до господарського суду Київської області надійшло повідомлення АТ «Сбербанк» від 21 вересня 2018 року за підписом голови правління, яке містило погрози суддям та членам їхніх сімей у разі ухвалення рішення, що порушує інтереси цього товариства.

За результатами розгляду зазначеного повідомлення судді Конюх О.В. прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя,розглянувши повідомлення судді господарського суду Київської області Конюх Ольги Василівни, ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України.

Прес-центр судової влади України