Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зламана нога, рани і синці: у Шепетівці судитимуть чоловіка за побиття співмешканки

15 березня 2019, 19:30

Шепетіський міськрайонний суд розгляне справу жителя Шепетівки, якого обвинувачують в умисному середньої тяжкості тілесному ушкодженні, тобто умисному ушкодженні, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 3 січня 2019 року чергова сварка співмешканців переросла у побиття. Чоловік штовхнув жінку на диван та дерев’яним топорищем почав бити по ногах.

Згодом у потерпілої медики констатують перелом кістки на нозі, що відносять до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, який не був небезпечний для життя в момент заподіяння, але який спричиняє тривалий розлад здоров’я, та численні рани і синці – ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду