Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі за зґвалтування неповнолітнього - вирок Коломийського міськрайонного суду

14 березня 2019, 18:21

Днями Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області розглянув кримінальне провадження за фактом зґвалтування неповнолітнього і призначив покарання винуватій особі у виді  п»яти років позбавлення волі за вчинення злочину передбаченого частиною другою статті 153 Кримінального кодексу України. На підставі частини четвертої статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання із покаранням призначеним за вироком Коломийського міськрайонного суду від 15 листопад 2017 року визначено остаточне покарання у виді семи років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування встановлено, що 15 жовтня 2017 року, обвинувачений раніше неодноразово судимий за скоєння корисливих злочинів, житель Коломийського району, перебуваючи у приміщенні житлового будинку співмешканки в с. Кийданці Коломийського району, маючи на меті насильно задовольнити статеву пристрасть неприродним способом вступив у статеві зносини із неповнолітнім сином співмешканки, 2002 року народження.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за частиною другою статті 153 Кримінального кодексу України, як (задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування та використання безпорадного стану щодо неповнолітнього). 

Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, його вина доводиться показаннями потерпілого, свідків, протоколами огляду місця події, прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, висновками експертиз, іншими письмовими доказами, оглянутими судом речовими доказами.

На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів. 

За повідомленням прес-служби суду