Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі стосовно екс-поліцейських, які викрали грошові кошти в розмірі 53600 доларів США та 9840 євро

12 березня 2019, 11:33

Комунарський районний суд міста Запоріжжя визнав винними двох колишніх працівників поліції за частиною п'ятою 5 статті 185 (крадіжка, за попередньою змовою групою осіб, вчинену в особливо великих розмірах)частиною першою статті 263 (носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та частиною третьою статті 365 (перевищення влади або службовихповноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України і призначив кожному з них покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

Крім цього, чоловіки повинні будуть солідарно сплатити на користь потерпілого 33 050 доларів США та 5 370  євро майнової шкоди та по 20 000 грн. кожен моральної шкоди.

Як встановив суд, в ніч з 16 серпня 2016 року на 17 серпня 2016 року, поліцейські Б. та С. під час несення служби на вокзалі станції Запоріжжя – 1, з метою перевірки документів підійшли до громадянина П., який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Під час огляду належної громадянину П. сумки поліцейський Б. виявив у ній грошові кошти в іноземній валюті, після чого у нього виник умисел на заволодіння вказаними грошима, про що він повідомив свого колегу, який надав свою згоду на вчинення злочину.

З метою реалізації свого злочинного наміру, поліцейські повели потерпілого до кафе, розташованого на пероні залізничного вокзалу, де через деякий час, переконавшись, що чоловік через алкогольне сп’яніння перебуває у безпорадному стані, діючи умисно, таємно, за попередньою змовою, перевищуючи владу та службові повноваження працівника поліції, викрали з його сумки грошові кошти в розмірі 53600 доларів США та 9840 євро.

З повним текстом вироку можна ознайомитись тут.

Вирок поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду