Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Саксаганського райсуду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області увійшли до складу журі на конкурсі «Гладіатори права - 2019»

01 березня 2019, 18:16

Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості, будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями коли необхідно знати свої права і обов’язки. Учні не повинні бути осторонь, оскільки молодь – це така сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще і забезпечити справедливе майбутнє держави.

27 лютого 2019 року на базі Криворізького факультету Дніпропетровського університету внутрішніх справ відбувся правовий турнір «Гладіатори права - 2019».

Метою конкурсу було підвищення загального рівня правової освіти, формування правової свідомості, навичок користування, відстоювання та захисту своїх  конституційних прав, дотримання правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами та організаціями. У турнірі взяли участь 70 учнів, які представили 14 навчальних закладів Кривого Рогу. Команди різних навчальних закладів змагалися за звання «Гладіатор права» і головний приз конкурсу - Феміду правосуддя.

До складу журі на конкурсі "Гладіатори права" увійшли судді Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Олексій Євтушенко та Світлана Хомініч, працівники поліції, Першого криворізького центру безоплатної правової допомоги, Інноваційно-методичного центру виконкому Криворізької міської ради, університету, які спільно попрацювали, щоб визначити кращих серед кращих.

         За підсумками турніру І місце зайняла команда КЗШ № 48, друге місце поділили команди - КФ ДДУВС, КСШ №70 і КОШ№19, III місце зайняла команда КЗШ №44.

         Грамотами, цінними та солодкими подарунками були нагороджені переможці і учасники турніру.

 Саме такі заходи сприяють підвищенню рівня правової культури молоді в процесі розбудови демократичної держави, де є недоторканними принципи справедливості, демократії, де немає корупції. Змагання правових інтелектуалів пройшло жваво і весело, про свідчать світлини наведені у фото галереї.

 

За повідомленням прес-служби суду