Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові розпочався тренінг для тренерів із забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій

28 лютого 2019, 18:50

27 лютого 2019 року у м. Львів розпочався  тренінг для тренерів із забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій, в якому беруть участь 15 представників органів правосуддя, які у подальшому матимуть навички із проведення вказаних тренінгів.

Тренінг для тренерів із забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій організовано українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи спільно з Державною судовою адміністрацією України. Начальник ТУ ДСА України у Львівській області Віктор Дейнека відзначив, що сьогодні питання надзвичайних ситуацій у судах та органах правосуддя є обговорюваними та такими, що є дуже актуальні, адже суди мають затвердити свої плани з готовності до надзвичайних ситуацій, а також щоденна робота органів правосуддя дедалі частіше потребує таких навичок. 

Старший менеджер Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Наталія Городецька, відкриваючи захід наголосила, що досвід Канади у плануванні дій з реагування на надзвичайні ситуації і забезпечення безперервної діяльності є надзвичайно великий та обумлений територіальним розташуванням, погодними умовами, 

Законодавчими та національними особливостями, тощо. "Важливим у питаннях планування дій є те, що канадський досвід є апробованм та може бути застосованим в Україні з урахуванням виправлених канадською стороною проблем. Практика - це шлях до досконалості, а ми хочемо спростити цей шлях для української системи правосуддя", - наголосила Наталія Городецька.

Представила План забезпечення безперервної діяльності суду начальник управління з питань об'єктів державної власності Державної судової адміністрації України Ірина Галівець. 

Використовуючи канадський досвід, експертки Проекту підтримки судової реформи Памела Райдер-Лахі та Юлія Бур'янова ознайомили майбутніх тренерів з забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій із конкретними прикладами та порядком реагування та розпізнавання надзвичайних ситуацій у судах Канади. 

Тренінг триватиме 3 дні. Планується, що учасники заходу отримають конкретні навички із складання плану дій з реагування на надзвичайні ситуації в суді та забезпечення безперервної діяльності суду, а також зможуть надавати рекомендації щодо безпеки у надзвичайних ситуаціях. 

Довідково: Державною судовою адміністрацією України 29 січня 2019 року підписано наказ №93 Про затвердження Типового плану забезпечення безперервної діяльності суду та Методичних рекомендацій щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях (брошури).

 

За повідомленням прес-служби ДСА України